Commissaris van de Koning, mevrouw Jetta Klijnsma bij Dorpshuis de Trefkoel.

Dorpshuis de Trefkoel moet ook ná de coronacrisis weer een veilig trefpunt voor het dorp zijn

Dit was een van de conclusies van een gesprek tussen het dorpshuisbestuur van dorpshuis De Trefkoel in Gasselte op maandag 29 juni met niemand minder dan commissaris van de Koning, mevrouw Jetta Klijnsma. In een reeks van werkbezoeken laat de commissaris zich door allerlei organisaties en bedrijven informeren over de impact van de coronacrisis en de maatregelen op hun organisaties. Voor het bestuur en de beheerder van de Trefkoel was dit een mooie gelegenheid om zorgen te delen, maar hoopvol naar de toekomst te kijken.

Er werd gesproken over hoe het dorpshuis omgaat met de gevolgen van de coronacrisis en hoe de maatregelen uitwerken op alle verenigingen die gebruik maken van het dorpshuis. Daarnaast nam het bestuur ook van de gelegenheid gebruik om de commissaris te vertellen over de verbouwplannen, hoe het dorpshuis bezig is met energiebesparing en natuurlijk de verkiezing van Dorpshuis van het jaar. De Trefkoel is namelijk 1 van de 6 genomineerde dorpshuizen in de provincie en het bestuur hoopt in november de titel mee naar Gasselte te kunnen nemen.
Het bestuur kijkt terug op een goed gesprek en zet alles op alles om na de vakantie voor alle verenigingen en inwoners weer het trefpunt in het dorp te zijn.